Vinyl

Vinyl

Een Vinyl vloer is een verende vloer en leveren wij kamerbreed van o.a. het merk Interfloor en Lifestyle. Vinyl is een zeer veelzijdig product. Vinyl vloer zijn zijn heel gemakkelijk schoon te houden en daarbij isoleren ze ook nog eens heel erg goed. Wij bieden als het om Vinyl vloeren gaat een brede keuze in kleur en dessins. Of het nu gaat om steen of hout of iets met een glinstering erin.

Vinyl vloeren zijn gemakkelijk te leggen. Als de ondergrond vlak en droog is is een vinyl vloer eenvoudig te leggen met vloerbedekkinglijm. Tot ongeveer 15m2 is een vinyl vloer zelfs los te leggen.

Hou vuil en chemicaliën buiten met een deurmat

Een mat houdt de grootste vijanden van uw vinyl vloer buiten: vuil en chemicaliën. Binnengelopen vuil zorgt voor extra schoonmaakwerk en kan uw vinyl vloer beschadigen aangezien het als schuurpapier fungeert en zodoende de toplaag aantast. Chemicaliën van onder meer asfalt zijn weliswaar niet zichtbaar, maar kunnen via schoenen op de vloer terechtkomen, die daardoor geel kan gaan kleuren.

Hou je vloer schoon

De sleutel om de vinyl vloer in goede conditie te houden is het simpelweg schoonhouden van de vloer. Zorg ervoor dat u het vuil gelijk verwijderd, nog voordat het in de vloer gelopen kan worden. Veeg de vloer regelmatig.

Leer jezelf aan om voorzichtig en direct schoon te maken

Maak bij voorkeur niet schoon met zwaar materiaal en kies er juist voor om de vloer op de zachtst mogelijke manier te reinigen. Veeg of stofzuig uw vloer regelmatig en verwijder vuil of gemorste (vloei)stoffen direct. Het vuil dat niet weggezogen of geveegd kan worden kan met een dweil met warm (niet heet!) water verwijderd worden. Als dit allemaal niet werkt kan er onderhoudsmiddel gebruikt worden, maar zorg er dan wel voor dat het speciaal voor de vinyl vloer geschikt is.

Gebruik het juiste schoonmaakmiddel

Als uw vloer schoongemaakt moet worden, gebruik dan een schoonmaakmiddel speciaal voor vinyl vloeren. Volg daarbij zeer goed de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat u na het schoonmaken de vloer goed reinigt met schoon water, zodat er geen sporen van het schoonmaakmiddel achterblijven. Bij ons in de winkel kunt u het juiste onderhoudsmiddel kopen.

Breng dempende materialen aan op de poten van meubels

Zoals ook al eerder vermeld is het van groot belang om uw meubelen te voorzien van beschermende dopjes of laagjes bij de poten. Het gaat dan ook om apparaten die een op een vaste plaats blijven staan zoals een koelkast. Ook al verplaatst uw de meubelen en apparaten niet, kunnen deze toch voor beschadigingen zorgen vanwege het grote gewicht.

Start typing and press Enter to search