Lamellen

Lamellen worden ook wel verticale jaloezieën genoemd. Lamellen bestaan uit verticale lamellen die 180 graden gedraaid kunnen worden. Hierdoor kunt u de lamellen makkelijk verstellen zodat u de zon tegenhoudt of zodat u juist het licht naar binnen laat. De lamellen kunt u eenvoudig onzichtbaar maken door alle lamellen naar 1 kant te schuiven. Hierdoor maakt u het raam vrij als u even geen zonwering nodig heeft. Lamellen zijn zeer geschikt voor grote raamoppervlakken en makkelijk in gebruik. U kunt zelfs kiezen voor elektrische bediening.

De collectie lamelgordijnen bestaat uit vele soorten, kleuren en verschillende lamelbreedten. Onze lamellen zijn leverbaar in stof, PVC, aluminium en tevens in het TNO geteste Acoustikdrape. De lamelrail is standaard uitgevoerd in een zogenaamd ‘soft-line’ model. Deze is leverbaar in de kleuren wit en blank geanodiseerd.

Modellen


Er zijn vele mogelijkheden qua model voor deze lamelgordijnen.

Aluminium lamellen

Aluminium verticale lamellen zijn leverbaar in een aantal kleuren in de maten 52mm, 70mm en 89mm. Het voordeel van deze lamellen is dat een aantal van de kleuren ook leverbaar is als horizontale jaloezie. U kunt hierdoor gemakkelijk combineren tussen de twee producten en toch eenheid creëren in uw huis. Het reinigen van aluminium lamellen kan gemakkelijk door een vochtige doek te gebruiken. Soms kunnen ze statisch geladen zijn of worden. Neem ze dan ook af met een vochtige doek of besproei ze met een plantenspuit.

Stoffen lamellen

Wij leveren stoffen lamellen in vele verschillende kleuren. Een stoffen lamel is leverbaar in 89mm en 127 mm. U kunt kiezen voor een uni/verduisterende stof of een stof met een mooi dessin erin verwerkt.
Stoffen lamelgordijnen worden geleverd met aan de onderzijde verzwaringsgewichten met kettingen eraan. Het is ook mogelijk om te kiezen voor gladde platen. In dit geval komen er geen kettinkjes aan de onderkant van uw lamelgordijn.
Het is absoluut af te raden om stoffen lamellen in de wasmachine te reinigen. De lamellen zijn erg gevoelig en als u ze wilt schoonmaken, dient u dit zeer voorzichtig met de hand te doen. Gebruik hierbij geen synthetische wasmiddelen.

PVC lamellen

PVC lamellen zijn leverbaar in diverse kleuren in de maten 52mm, 70mm, 89mm en 127mm. PVC lamellen zijn gemakkelijk te reinigen door er een vochtige doek overheen te halen. Soms kunnen ze statisch geladen zijn of worden. Neem ze dan ook af met een vochtige doek of besproei ze met een plantenspuit.

Acoutsikdrape

Acoustikdrape® lamellen vormen de ideale combinatie tussen lichtregeling, warmtewering en geluidsdemping. De lamellen filteren en reguleren het daglicht op zo’n specifieke manier dat het een wezenlijke bijdrage levert aan de verbetering van ergonomische en arbeidsomstandigheden in bedrijfsmatig gebruikte ruimten. De doorkijk naar buiten blijft behouden, terwijl het zicht naar binnen toe wordt afgeschermd. De samenvoeging van een aantal eigenschappen die in geen enkel ander zonweringsproduct tezamen aanwezig zijn, maakt het product uniek en niet te overtreffen.

TNO-getest, voldoen aan Arbo-normering
Door invoering van het Besluit Beeldschermwerk is de EG-richtlijn 90 / 270 met regels voor veilig en gezond beeldschermwerk in de Nederlandse Arbo-wetgeving opgenomen. In het Arbo informatieblad AI-2 ‘Werken met beeldschermen’ wordt hieraan uitwerking gegeven door onder meer te stellen dat in ruimten waar beeldschermen staan opgesteld een goede helderheidswering voor ramen noodzakelijk is. De eisen waaraan een goede helderheidswering voor ramen moet voldoen, worden ontleend aan NEN 3087. Acoustikdrape® lamellen voldoen aan de zware normen die hiervoor gelden. Het rapport, samengesteld door TNO, laat geen ruimte voor subjectiviteit. U kunt een kopie van het rapport aanvragen bij ons bedrijf.

Een optimale werksfeer wordt gecreëerd met een prettige constante temperatuur en natuurlijk licht. Door een goede balans komen medewerkers tot hogere prestaties.

Start typing and press Enter to search