VITRAGES

Met gebruik van vitrages krijgt u veel licht in uw woning. Vitrage word ook wel glasgordijn genoemd. Vitrages zijn zeer dunne gordijnen. Vitrages worden wanneer u het van binnenuit ziet, achter de overgordijnen gehangen. Vitrages samen met gordijnen kunnen een mooi geheel vormen in uw interieur. Met gebruik van vitrages kunt u het gehele raam bedekken of een gedeelte. Met gebruik van vitrages maakt u een combinatie van functionaliteit en een decoratieve afwerking. De lichtinval bij vitrages wordt bepaald door de transparantie van de stof, bij transparante stoffen kunt u door de vitrage heenkijken.

Soorten stoffen

Vitrages zijn dunne, en vaak soepel vallende stoffen waar naar buiten toe goed doorheen gekeken kan worden. Wanneer ’s avonds binnen het licht aan is, kan er van buitenaf wel naar binnen gekeken worden, daarom worden vitrages meestal in combinatie met gordijnen opgehangen.
De meest gekozen stoffen voor gebruik van vitrages zijn voiles, organza, linnenvoiles of sablé.

Manieren van ophangen van vitrages

Vitrages kunt u op verschillende manieren ophangen, op de normale gordijnrails, maar ook aan een roede of railroede. Doordat u de mogelijkheid heeft om alles aan te passen, kunt u met vitrages helemaal een eigen sfeer in uw interieur creëren.

Start typing and press Enter to search