Squid

Eenvoudig je privacy beschermen 

Squid is een zelfklevende transparante stof voor raambekleding die van binnen naar buiten doorzichtig is, maar die overdag de inkijk belemmert. De unieke textuur maakt het bovendien praktisch in onderhoud en geschikt voor elk interieur. Squid is eenvoudig zelf te installeren zonder ophangsysteem. Het is geschikt voor elk interieur en voor elk type raam, onafhankelijk van de vorm en de grootte. Squid is de enige raambekleding die op elk type en elke vorm van raam kan worden aangebracht. Het textiel is zowel vocht- als hittebestendig en is uitermate geschikt voor maatwerk of speciale toepassingen. Het textiel wordt geweven met polyester garens en geniet zo van een zachte en warme uitstraling. Ondanks de textielstructuur is Squid eenvoudig te reinigen.

Vocht- en hittebestendig

Squid kan temperaturen aan tot 60°C en is brandvertragend (M1/B1). Dat betekent dat je het in ruimtes kan gebruiken waar strenge brandnormen gelden. Ook vocht is geen probleem voor de kleefkracht van het raamtextiel. Je kan Squid dus met een gerust hart op ramen in je badkamer, garage, keuken of wasruimte installeren. Bovendien laat de geweven structuur van Squid ook toepassingen toe op HR++(+)-glas of hoogrendementsglas. Squid houdt een groot deel van de zonnewarmte buiten en is zo ideaal als zonwerende oplossing. Squid is bestand tegen zware zonne-intensiteit en extreme luchtvochtigheid. Het is een open ademend textiel en is dus, in tegenstelling tot plastic raamfolie. We vinden het belangrijk ons product grondig te testen. Squid werd in een labo-omgeving blootgesteld aan zware zonne-intensiteit. We pasten diezelfde omgeving ook aan naar een luchtvochtigheid van 99%. Squid kwam perfect uit beide tests waarbij de kleefkracht van de lijm niet werd aangetast.
Zonnewarmte wordt twee keer geweerd wanneer je Squid gebruikt. Je hebt allereerst geen luchtlaag tussen je zonwerende materiaal en het glas van je raam. Ten tweede reflecteert het textiel een deel van het zonlicht. Zo hou je de warmte tegen voor die binnenkomt. Afhankelijk van de kleur wordt 25% tot 36% van de zonne-energie weerkaatst. De ervaring leert dat de gevoelstemperatuur met minstens 3°C vermindert.

Transparantie en privacy

Squid is een transparante stof die het mogelijk maakt overdag naar buiten te kijken, maar die de inkijk naar binnen sterk belemmert.  Het effect van Squid op je raam kan je vergelijken met dat van een glasgordijn of voile. Voorbijgangers kunnen niet naar binnen gluren terwijl jij wél van het buitenzicht kunt genieten en er voldoende daglicht binnenkomt. Dit in tegenstelling tot een plastic raamfolie waar je helemaal niet doorheen kan kijken en dus ook jouw daglicht wegneemt.

Multifunctioneel

Je kan Squid gebruiken op dakvensters zoals Velux, schuiframen die gericht zijn op het zuiden, glazen daken, dakkoepels, enzovoort. In tegenstelling tot plastic raamfolie mag je Squid op HR++(+)-glas of hoogrendementsglas gebruiken. De lijm noch het textiel ondervinden nadelige effecten van zware UV-stralen. Meer informatie hierover vind je in onze FAQ-sectie.

Eenvoudig

Squid is snel en eenvoudig te installeren. Je kunt het helemaal zelf of je doet beroep op onze vakman. Je hebt er geen professioneel materiaal voor nodig en de installatie gebeurt bovendien zonder beschadiging aan jouw muren of interieur. Squid wordt aangeboden op rollen van 137 cm breed.

Plaatsen
Het raamtextiel aanbrengen doe je in vier stappen: reinigen, plakken, snijden en stevig aandrukken. Eenvoudig, maar het is belangrijk om de volgorde te respecteren. Ben je niet meteen tevreden? Geen probleem: In tegenstelling tot plastic raamfolie kan je Squid meerdere keren herpositioneren. Ook handig wanneer je verhuist en je Squid dus gewoon kan meenemen.

Squid Basic & OP

Het assortiment Squid omvat 2 verschillende dichtheden (Basic & OP) afhankelijk van jouw wensen omtrent privacy in verschillende ruimtes.

Transparantie Basic: 5%
Transparantie OP: 1%

squid
2021-12-02_13-34-11
squid2
0

Start typing and press Enter to search