Squid

EENVOUDIG JE PRIVACY BESCHERMEN
Squid is een zelfklevende transparante stof voor raambekleding die van binnen naar buiten doorzichtig is, maar die overdag de inkijk belemmert.

EENVOUDIG VOOR ELK RAAM
Squid is eenvoudig zelf te installeren zonder ophangsysteem. Het is geschikt voor elk interieur en voor elk type raam, onafhankelijk van de vorm en de grootte.

VEELZIJDIG
Squid is de enige raambekleding die op elk type en elke vorm van raam kan worden aangebracht. Het textiel is zowel vocht- als hittebestendig en is uitermate geschikt voor maatwerk of speciale toepassingen.

Vocht- en hittebestendig
Squid kan temperaturen aan tot 60°C en is brandvertragend (M1/B1). Dat betekent dat je het in ruimtes kan gebruiken waar strenge brandnormen gelden. Ook vocht is geen probleem voor de kleefkracht van het raamtextiel. Je kan Squid dus met een gerust hart op ramen in je badkamer, garage, keuken of wasruimte installeren. Bovendien laat de geweven structuur van Squid ook toepassingen toe op HR++(+)-glas of hoogrendementsglas.

Maatwerk
Heb je ronde, driehoekige of ruitvormige ramen? Wil je Squid op een dakraam, een glazen koepel of in je veranda plaatsen? Zolang je raam van glas is, past Squid er op. Je snijdt het raamtextiel immers op maat. Ideaal voor kleine raampjes naast de voordeur, maar ook voor grote raamoppervlakken. Die kan je mits de nodige precisie zonder zichtbare naad met Squid bekleden.

TRANSPARANTIE EN PRIVACY
Squid is een transparante stof die het mogelijk maakt overdag naar buiten te kijken, maar die de inkijk naar binnen sterk belemmert. Met Squid geniet je dus van je privay én van je uitzicht.

Ongestoord genieten
Het effect van Squid op je raam kan je vergelijken met dat van een glasgordijn of voile. Voorbijgangers kunnen niet naar binnen gluren terwijl jij wél van het buitenzicht kunt genieten en er voldoende daglicht binnenkomt. Dit in tegenstelling tot een plastic raamfolie waar je helemaal niet doorheen kan kijken en dus ook jouw daglicht wegneemt.

Stijlvol
Squid is een textiel met een mooie, natuurlijke uitstraling. De unieke textuur maakt het bovendien praktisch in onderhoud en geschikt voor elk interieur. Onze vijf kleuren zijn precies gekozen zodat Squid ook perfect bij uw inrichting past.

Mooi en praktisch
Squid heeft haar unieke textuur te danken aan haar productietechniek. Het textiel wordt geweven met polyester garens en geniet zo van een zachte en warme uitstraling. Ondanks de textielstructuur is Squid eenvoudig te reinigen. Yoghurt, confituur, choco, en mayonaise verwijder je zonder problemen. Daarnaast is Squid ook vocht- en hittebestendig en kan het worden toegepast op HR++(+)-glas of hoogrendementsglas.

Zonwerend
Squid houdt een groot deel van de zonnewarmte buiten en is zo ideaal als zonwerende oplossing. Squid is bestand tegen zware zonne-intensiteit en extreme luchtvochtigheid. Het is een open ademend textiel en is dus, in tegenstelling tot plastic raamfolie, compatibel met HR++(+)-glas of hoogrendementsglas.

Vocht- en hittebestendig
We vinden het belangrijk ons product grondig te testen. Squid werd in een labo-omgeving blootgesteld aan zware zonne-intensiteit. We pasten diezelfde omgeving ook aan naar een luchtvochtigheid van 99%. Squid kwam perfect uit beide tests waarbij de kleefkracht van de lijm niet werd aangetast.
Een derde minder zonnewarmte
Zonnewarmte wordt twee keer geweerd wanneer je Squid gebruikt. Je hebt allereerst geen luchtlaag tussen je zonwerende materiaal en het glas van je raam. Ten tweede reflecteert het textiel een deel van het zonlicht. Zo hou je de warmte tegen voor die binnenkomt. Afhankelijk van de kleur wordt 25% tot 36% van de zonne-energie weerkaatst. De ervaring leert dat de gevoelstemperatuur met minstens 3°C vermindert.

Multifunctioneel
Je kan Squid gebruiken op dakvensters zoals Velux, schuiframen die gericht zijn op het zuiden, glazen daken, dakkoepels, enzovoort. In tegenstelling tot plastic raamfolie mag je Squid op HR++(+)-glas of hoogrendementsglas gebruiken. De lijm noch het textiel ondervinden nadelige effecten van zware UV-stralen. Meer informatie hierover vind je in onze FAQ-sectie.

EENVOUDIG
Squid is snel en eenvoudig te installeren. Je kunt het helemaal zelf of je doet beroep op onze vakman. Je hebt er geen professioneel materiaal voor nodig en de installatie gebeurt bovendien zonder beschadiging aan jouw muren of interieur.

Aankoop & materiaal
De voorbereiding van de installatie begint bij de aankoop. Squid wordt aangeboden op rollen van 130 cm breed. De plaatsing kan zonder machines of gevaarlijke producten. Je hebt alleen poetsgerief, een cuttermes en een liniaal nodig.

Plaatsen
Het raamtextiel aanbrengen doe je in vier stappen: reinigen, kleven, snijden en stevig aandrukken. Eenvoudig, maar het is belangrijk om de volgorde te respecteren. Ben je niet meteen tevreden? Geen probleem: In tegenstelling tot plastic raamfolie kan je Squid meerdere keren herpositioneren. Ook handig wanneer je verhuist en je Squid dus gewoon kan meenemen.

Grote oppervlakken
Kleine ramen kan je zonder probleem alleen bekleden. Voor grote raamoppervlakken ben je best met z’n tweeën. Een groot raam met Squid bekleden kan met een nauwelijks zichtbare naad, mits het nodige geduld en de nodige precisie.

INSTALLATIE
Squid is zeer eenvoudig te plaatsen.
Je kunt het zonder problemen helemaal zelf of je doet beroep op ons.

Snel
Squid plaats je eenvoudig in 4 stappen: Reinigen, snijden, kleven, stevig aandrukken en genieten!

Stil
Er komt geen boormachine of hamer bij kijken. Squid is niet alleen een streling voor het oog, maar ook voor de oren van je buren.

Schoon
Na de plaatsing kun je meteen genieten want met Squid heb je geen stof of opkuiswerk.

0000282
0000479_protect-your-privacy_800
0000292_kleine-ramen

Start typing and press Enter to search