Amazona verf

Amazona brengt sfeer in uw interieur
Amazona produceert en verkoopt 100% ecologische Krijtverf. Amazona Kalkwas en Colourwax op basis van natuurlijke grondstoffen en kleurpigmenten.
Amazona Krijtverf is de enige 100% ecologische en volledig biologisch afbreekbare krijtverf in Nederland. Kenmerkend voor de Krijtverf is de matte, subtiele uitstraling.
Amazona streeft er naar het milieu zo min mogelijk te belasten.
De verf is volledig ecologisch en is Natureplus gecertificeerd. Verpakkingsmaterialen die zo veel mogelijk milieuvriendelijk geproduceerd zijn. Zo zijn de verfemmers geproduceerd van recyclet kunststof, etiketten gemaakt van suikerriet, is vulmateriaal van verpakking in water oplosbaar. Deze materialen hebben bij verbranding geen schadelijke effecten op het milieu of zijn geschikt voor recycling.
Wel apart inzamelen dus, lege emmers bij het plastic afval, want een beter milieu begint bij jezelf.

Krijtverf
De keuze van verf is bepalend voor de sfeer in het interieur. De uitstraling van de kleur wordt immers bepaald door de manier van pigmenteren. Het maakt een groot verschil of de verf met natuurlijke of synthetische pigmenten wordt gemaakt. Amazona krijtverf bevat uitsluitend natuurlijke pigmenten. Tevens is Amazona Krijtverf 100% ecologisch en dus volledig biologisch afbreekbaar.
Amazona krijtverf is gemaakt op een natuurlijke, minerale, ultra matte basis die het licht absorbeert. Dit geeft een hele rustige sfeer. Daardoor kun je met zwaardere kleuren werken wat sfeerversterkend werkt.
Kalkwas
Kalkwas is een decoratieve afwerking die stamt uit de 16e eeuw. Vroeger werd dit op boerderijen gedaan met een dik kalkmengsel. De verf werd op de muren gestreken en wat er overbleef werd verdund en gebruikt om houten meubels te verven. Deze traditionele afwerking bleekt het hout en geeft een witte waas.
Amazona Kalkwas, is een ambachtelijk product uit natuurlijke grondstoffen. Voor een optimaal effect kan de kalkwas het best gebruikt worden op ongelakt hout met een open en wijde nerf zoals eiken en grenenhout.
Het resultaat levert een imitatie op van de traditionele techniek, die een wit of gebleekt effect aan hout geeft.
Colourwax
Colourwax® is een nieuwe gekleurde vaste was. Met deze unieke Colourwax® geef je blank hout snel en gemakkelijk een subtiel kleureffect. Bijvoorbeeld op onbehandeld grenenhout of om een mooi verweerd effect te krijgen over hout dat behandeld is met Amazona kalkwas. Amazona Colourwax® is verkrijgbaar in de kleuren Lever, Blauwgrijs, Chocolade, All Black en Islandica. Voor het mooiste effect breng je de Colourwax® aan met staalwol. Makkelijk én leuk om te doen.

Ecofinisch
Deze ecologische ultra matte vernis op waterbasis is ideaal om krijtverf, kalkverf, gips, beton of pleisterwerk mee te beschermen. Vergeelt niet.
Voor binnen en buiten.
Oplosmiddelvrij, ademend, vrij van giftige stoffen, niet ontvlambaar, bevat geen dierlijke ingredienten.
Aanbrengen met roller of kwast. Droogtijd 24 uur, na 7 dagen volledig belastbaar.
Vorstvrij bewaren
Flacon a 450 ml. voor ca 10 m2.
Eco clean
Amazona Ecoclean is een kant en klare super reiniger. Ideaal als voorbehandeling van je schilderklus.
Even sprayen, droog wrijven en verven maar. Nawassen is niet nodig. Zorgt voor een uitstekende hechting van de verf.
Biologisch afbreekbaar, vrij van giftige stoffen, niet ontvlambaar, bevat geen alcohol.

Start typing and press Enter to search