Laminaat

 Wat is een laminaatvloer?

 Een laminaatvloer is een gelaagde vloer met een watervaste, gelijmde HDF-plaat als kern. Laminaatvloeren bestaan uit vier verschillende lagen:

1. Een transparante, slijtvaste bovenlaag

Deze toplaag maakt je vloer bestand tegen vlekken, slijtage, schokken, krassen, schroeiplekken en huishoudelijke chemische producten. Ze bestaat uit verscheidene lagen melamine die onder hoge druk en hoge temperatuur op de kernplaat van HDF geperst zijn. De toplaag is afgewerkt met een hout- of tegel structuur die ‘registered-embossed’ wordt genoemd. Daardoor is de oppervlaktestructuur perfect in harmonie met het dessin.

2. Een decorlaag

Dit is de laag die het uiterlijk van je vloer bepaalt. De decorlaag is een foto met zeer hoge resolutie van echt hout of echte tegels, die met geavanceerde druktechnieken wordt gereproduceerd en wordt afgewerkt met melaminehars. De combinatie van een perfect dessin en de oppervlaktestructuur zorgt ervoor dat de hout- of tegelimitatie buitengewoon echt en natuurlijk oogt.

3. Een watervast gelijmde kernplaat van HDF

De kernplaat van HDF vormt het hart van de laminaatvloer. HDF betekent ‘High Density Fibre Board’ (vezelplaat met hoge dichtheid). De plaat is gemaakt van geraffineerde houtvezels en melaminehars van hoge kwaliteit. Het is een samengestelde houtvezelplaat die alle delen van de boom gebruikt. Ze is uiterst duurzaam, stabiel en zeer vochtbestendig.

4. Een tegenlaag

Deze vochtbestendige rug garandeert een perfect evenwichtige plaat die niet zal kromtrekken of doorzakken wanneer ze correct wordt geplaatst en onderhouden.

Zo blijft je laminaat mooi. 

U houd uw laminaat prachtig mooi, wanneer je juist GEEN allesreiniger gebruikt. Gewoon stofzuigen en daarna, met een goed uitgewrong dweil, gedompeld in een emmer lauw/warm water het laminaat afnemen. U zou eens in de 2/3 maanden wel een klein scheutje Quickstep laminaatreiniger aan het lauw/warme water toe kunnen voegen. Als u dit doet wrijf het laminaat, nadat het droog is op met een zachte doek.

aqua+ collectie

Aqua+ is de nieuwe generatie laminaat. Dit laminaat is gemaakt voor gebruik in vochtige ruimtes en bestand tegen vochtig onderhoud. Nu kan laminaat dus zonder problemen gelegd worden in badkamer, keuken of inkomhal, net als in alle andere ruimtes in huis. Behalve voor thuisgebruik is de vloer ook zeer geschikt voor commercieel gebruik. Denk daarbij aan winkelruimtes, restaurants of kantoren.
Omdat de vloer bestand is tegen vochtige reiniging (zelfs met stoomreiniger of borstelmachine) is een Aqua+ vloer bovendien een hygiënische vloer.
Deze moderne laminaatkwaliteit is eenvoudig te installeren dankzij het UNI fit kliksysteem. Onze Aqua+ collectie bestaat uit tegels in groot formaat en vloeren met houtdecors in diverse moderne kleuren.

Start typing and press Enter to search